buitenlevenspecialist en ontwerp van interieur en meubels!

“De overkapping breidde zich langzaam uit tot buitenverbijf”

In Amersfoort staat het allereerste tuinhuis dat WENZ ontwierp, een opdracht die WENZ verwierf via Hovenierscentrum De Briellaerd. Uiteindelijk ging het ontwerp van overkapping naar prachtig tuinhuis met openhaard.

 

Tuinhuis met karakteristiek zinken dak

Er stonden twee dingen vast: de eigenaren wilden een open haard onder de overkapping en de plaats in de tuin. Middenin het groen, waar je de zon mooi kan zien ondergaan. Het ontwerp breidde zich langzaam uit tot een buitenverblijf met een karakteristiek zinken dak. Op maat gemaakt van vuren- en steigerhout. Zwenneken: “Ik werk graag met vurenhout. Het leeft, is puur, een beetje wittig. Ik vond dat het moest passen bij het woonhuis dat hoog en modern is. De constructie is vrij traditioneel. Maar modern zijn dan weer de zichtbare moeren. Hierbij vond ik een zinken dak weer mooi passen.  Achter het huisje zit nog een opberghok, met elkaar verbonden door een deur, voor de kussens, barbecue en haardhout.”

 

Eenvoud in het ontwerp

“Mijn stijl kenmerkt zich door eenvoud. Het ontwerp moet voor zichzelf spreken en met de jaren mooier worden. Dat gebeurde bij dit project al in het ontwerp, het groeide terwijl we aan het schetsen waren. Belangrijk daarbij zijn de verhoudingen, plek in de tuin, afstand tot huis, die lijntjes probeer ik te verbinden om zo te komen tot een sfeervolle, warme plek. De reacties zijn van de klant waren enorm positief. Het doet me wat als mensen zeggen dat ze dankzij mij zoveel meer van buiten kunnen genieten! Met dit buitenverblijf heb ik de klant echt een relaxmoment geboden.”

 

Werken met WENZdesign

WENZ creëert inspirerende binnen- en buitenruimtes. Ze ontwerpt graag jullie serre, veranda of overdekt terras. Maar ze geeft ook graag advies over kleur, meubel of het interieur. Dat doet ze met oog voor detail en liefde voor kwaliteit.

Meer weten? Lees op deze pagina hoe WENZ werkt.