buitenlevenspecialist en ontwerp van interieur en meubels!

“Oude muur is een cadeautje voor dit tuinhuis”

WENZ design begint altijd met goed naar de plek en het huis te kijken. Zwenneken: ‘Hoe is de tuin ingedeeld? Is hij goed onderhouden? Hoe valt het licht in de tuin? Welke plantensoorten zijn er gebruikt? Wat kan er gedaan worden met de ruimte?’

Daarna kijkt ze ook goed binnen bij de klant. Zijn er oude elementen, hangt er kunst? Hoe ziet de vloer er uit en wat is de kleur? Liggen er rommeltjes in huis of ziet het er juist netjes uit? Het zegt allemaal iets over de personen waar ze dat speciale plekje voor gaat ontwerpen. De eigenaren van deze tuin vroegen zich af of ze het oude muurtje zouden gaan afbreken, of juist zouden laten staan. Zwenneken: ‘Zo’n oud element is voor mij juist een cadeautje. Het muurtje was bovendien in goede staat, al had het wel een opknapbeurt nodig. Zijn scheve vorm accentueerde juist de rechte lijnen, die terug te vinden waren in de tuin.

 

Tuinhuis volgt de lijnen van de tuin

In mijn ontwerp liet ik het tuinhuis en de veranda de strakke lijnen van de tuin volgen, maar heb ik het oude muurtje met zijn grillige vormen in zijn waarde gelaten. Zo ontstond het idee om een rechte kap te ontwerpen, terwijl de wanden een scheve lijn volgen. Aan de voorzijde van het gebouw heb ik de wanden weer strak en recht getekend, zodat het spel tussen horizontaal en diagonaal nog groter  wordt. De wand heb ik iets terug geplaatst, zodat je tussen het muurtje en de wand een opslagplaats voor brandhout kan creëren. Qua uitvoering hebben we voor iets robuust gekozen, dat past bij het bosrijke karakter van de tuin.

Muren afgewerkt met Kalei

Het muurtje heb ik op kleur gemaakt met kalei. Kalei is een techniek die tussen pleisteren en verven in zit. Het is een methode die reeds honderden jaren gebruikt wordt, vooral om buitenmuren mee af te werken. Het is een duurzame regen- en weer bestendige behandeling waarbij de onderstructuur zichtbaar blijft. Kalei verandert van kleur: bij regen wordt het donker, terwijl het bij zonlicht een lichtere tint krijgt.

Ook planten versterken een ontwerp van WENZ design . Er kan een prachtig contrast ontstaan tussen de kleur van de planten en de rustige tinten van haar bouwwerk.

 

Eenvoudig ontworpen tuinhuis

Haar stijl bij dit ontwerp, eigenlijk bij alle ontwerpen van WENZ design, kenmerkt zich door eenvoud. Het ontwerp moet voor zichzelf spreken en met de jaren mooier worden. Heel belangrijk zijn altijd de verhoudingen, de juiste plek van het tuinhuis in de tuin, de afstand tot het huis, de hoogte en de breedte. Al die lijntjes zijn verbonden om zo te komen tot een sfeervolle, warme plek.

 

Werken met WENZdesign

WENZ creëert inspirerende binnen- en buitenruimtes. Ze ontwerpt graag jullie serre, veranda of overdekt terras. Maar ze geeft ook graag advies over kleur, meubel of het interieur. Dat doet ze met oog voor detail en liefde voor kwaliteit.

Meer weten? Lees op deze pagina hoe WENZ werkt.