buitenlevenspecialist en ontwerp van interieur en meubels!

“Binnen zitten maar je eigenlijk buiten wanen”

Het gevoel is alsof het er al jaren staat. Een tuinkamer midden in het groen gaat compleet op in de omgeving. Hovenierscentrum De Briellaerd legde een weelderige, groene tuin aan rondom het tuinhuis. Een heel natuurlijk gevoel, want de tuin krijgt de ruimte.

Ook binnen in het tuinhuis of de tuinkamer hangt een heerlijke sfeer. WENZ design: “De eigenaren hebben een voorliefde voor oude materialen en verzamelen al jaren antieke en oude stukken, zoals spiegels, kannen, een wasbak en andere accessoires. Samen met de eigenaren ben ik door de loods gelopen waar deze stukken waren opgeslagen en hebben we een selectie gemaakt van items die ik graag in de tuinkamer wilde gebruiken voor het scheppen van de juiste sfeer. Vele van de stukken die ze in de loop der jaren hebben verzameld hebben we in de tuinkamer gebruikt.”

 

Nieuw tuinhuis, maar toch een ‘oude sfeer’

Ondanks het feit dat het ging om een nieuwbouw, heeft WENZ een heerlijke ‘oude sfeer’ weten te creëren. De muren kregen van WENZ een speciale behandeling. Door te spelen met pigmenten in de verf ontstond een vlekkerig effect, wat bijdraagt aan de historische en ‘oude’ sfeer in de tuinkamer. Samen met de andere historische elementen, zoals een rond stalraampje, een oude wasbak en zelfs een balk uit het oude huis van de eigenaren, ontstond de heerlijke sfeer die je op de foto’s goed kunt zien.

In combinatie met de opnieuw aangelegde tuin is deze tuinkamer een plek waar de eigenaren heel erg graag zijn. Voor hen betekent het binnen zitten, maar je toch buiten wanen door de verbinding tussen binnen en buiten die WENZ heeft gecreëerd. Door ook rondom de tuinkamer oude stukken te gebruiken, zoals een prachtige trog en antieke buitenverlichting, zijn binnen en buiten ook weer met elkaar verbonden.

 

Werken met WENZdesign

WENZ creëert inspirerende binnen- en buitenruimtes. Ze ontwerpt graag jullie serre, veranda of overdekt terras. Maar ze geeft ook graag advies over kleur, meubel of het interieur. Dat doet ze met oog voor detail en liefde voor kwaliteit.

Meer weten? Lees op deze pagina hoe WENZ werkt.