buitenlevenspecialist en ontwerp van interieur en meubels!

Verscholen in de ‘achtertuin’ van de Posbank bij Arnhem ligt Landgoed Rosendael. Rond het kasteel vind je een heerlijk park met slingerende paadjes, bijzondere bomen en een rozentuin. Ook zijn hier de legendarische ‘bedriegertjes’, de verborgen fonteintjes die onverwachts aan- en uitgaan. Op dit landgoed ligt dus ook de Oranje-rie, gerund door Han en Jakobine van Haaster. Het is een van de weinige nog functionerende oranjerieën van Nederland.

“Je kon er al wandelen, trouwen, lunchen, feestvieren, markten bezoeken en het kasteel bewonderen. Maar sinds kort is Landgoed Rosendael bij Arnhem ook een plek om te shoppen. In de vernieuwde Oranje-Rie is bijna alles wat je ziet te koop. Van het mini-citrusboompje op tafel tot de zitzakken en hangmatten op het terras. Je kan ze direct meenemen,” aldus Monumentaal. WENZ design was verantwoordelijk voor het complete interieurontwerp.  Lees het hele artikel op monumentaal.com.

 

Nieuw concept voor Oranjerie

Blurring & Beleving. Dat is de trend die in deze Oranje-Rie is toegepast. Om dit mogelijk te maken werkte de Oranje-Rie samen met unieke partners, die toonaangevend zijn in hun vakgebied. De planten, potten en vazen komen bij Hovenierscentrum De Briellaerd vandaan. Rigault Thuisgemaakt zorgt voor een keur aan verrassende, zelfgemaakte foodproducten. Het hippe Fatboy uit Brabant levert de populaire zitzakken en hangmatten. En Zwenneken van den Brink van WENZdesign tekende voor het interieur.

 

Oranje-Rie interieur afgestemd op vele toepassingen

WENZ design: “Het is heerlijk vertoeven in de Oranje-Rie. Voor mensen die lekker aan het wandelen zijn en even naar rust zoeken. Of voor feesten en partijen. Er worden ook veel bruiloften gegeven, dus dat zijn dingen waar je rekening mee moet houden in de inrichting.” V0oral bij de kasten dacht ze hier goed over na. Want bij feesten en partijen moeten de producten juist niet zichtbaar zijn. Dus is de kast gemakkelijk en slim af te sluiten. En de kast is zo sterk dat het tegen water kan. Omdat in de winter de sinaasappelboompjes uit de tuin naar binnen gaan en die moeten natuurlijk besproeid worden.

WENZ verzamelde alle decoratie zelf. Alles is in gebruik in het interieur, maar alles is ook te koop. Van de kandelaren die op tafel staan tot de stolpen voor de verse taarten.

Van half mei tot half oktober is deze bijzondere plek geopend. Je kunt er terecht voor een kopje koffie, lekkere lunch, of natuurlijk even shoppen! Neem ook eens een kijkje op de site van de Oranje-rie Rosendael.

Werken met WENZdesign

WENZ creëert inspirerende binnen- en buitenruimtes. Ze ontwerpt graag jullie serre, veranda of overdekt terras. Maar ze geeft ook graag advies over kleur, meubel of het interieur. Dat doet ze met oog voor detail en liefde voor kwaliteit.

Meer weten? Lees op deze pagina hoe WENZ werkt.