buitenlevenspecialist en ontwerp van interieur en meubels!

“Zelfs in de winter zitten we nu buiten. Lekker rond de kachel, choco erbij!”

 

Lange, smalle tuinen worden ondergewaardeerd. Je kunt je er juist uitleven met lijnen en sfeervolle hoekjes creëren. Zoals in deze Barneveldse tuin, waar de doorgang aan de zijkant van de woning veranderde in een knusse veranda.

 

Veranda versterkt zichtlijn door de tuin

De veranda die WENZ design realiseerde maakt de tuin optisch breder en creëert een gevoel van intimiteit achter de woning. De vergrijsde eiken balken van de veranda, afkomstig uit een oude Friese boerderij, combineren mooi met de verweerde bast van de oude beukenboom die al in de tuin stond. De eiken balken zijn handmatig uitgezocht bij een houthandel die oude en gebruikte bouwmaterialen verkoopt. Zo zocht WENZ de mooiste eikenhouten balken uit voor deze bijzondere veranda.

Vanuit de veranda moest de klant de verbinding met de tuin hebben, maar ook lekker om de open haard kunnen. En er moest natuurlijk een houthok komen. Dus ging WENZ puzzelen. “De klant houdt niet van veel spullen. Door goed te kijken wat er al was, kom je achter deze belangrijke kenmerken. Daarom heb ik een houthok gecreëerd van een ‘spel van de houten palen’. Door de staande eiken balken door te trekken in de veranda, ontstond de perfecte ruimte. En als je onder de veranda zit, kijk je precies weg door het paadje dat tussen de beuken ontstaan is. En waarbij je jezelf nog steeds kunt opwarmen aan het heerlijke haardvuur!”

 

Oud en modern gecombineerd

Voor de houten wanden van de veranda is een lichte tint gekozen, waardoor een gevoel van openheid ontstaat. Dat past ook mooi bij de strakke kachel. Die subtiele balans tussen stijlen zie je ook in het straatwerk: strak onder de veranda, terwijl in de tuin is gekozen voor oude klinkertjes.

In de tuin valt meteen de stokoude beukenhaag op. Het bleek een schot in de roos om deze haag, met een stamomvang van 70 centimeter, te laten staan. Hij geeft de tuin pit door zijn robuuste uitstraling. De variëteit aan planten maakt de tuin helemaal af. Waar je ook staat en welk seizoen het ook is: er valt altijd wat te ontdekken in deze tuin!

 

Werken met WENZdesign

WENZ creëert inspirerende binnen- en buitenruimtes. Ze ontwerpt graag jullie serre, veranda of overdekt terras. Maar ze geeft ook graag advies over kleur, meubel of het interieur. Dat doet ze met oog voor detail en liefde voor kwaliteit.

Meer weten? Lees op deze pagina hoe WENZ werkt.