buitenlevenspecialist en ontwerp van interieur en meubels!

“Een veranda die in het landschap thuishoort”

Het ziet er op het oog heel eenvoudig uit. Deze veranda van de hand van WENZ design. Maar dat komt omdat alles klopt. Alle verhoudingen, de kleur, de materialen. WENZ: “Als je kijkt naar het boerenlandschap weet je meteen dat je een ontwerp moet maken dat functioneel is in de omgeving. Het moet er thuishoren. Net alsof het er al jaren staat. Maar het moet ook niet rommelig zijn. Eenvoud in de breedste zin van het woord. En dat heb ik hier in Scherpenzeel gecreëerd.”

Bouwen om de bestaande boom heen

Precies op de plek waar de veranda zou moeten komen staat een Japanse sierkers, een Prunus Serrulata. Eeuwig zonde natuurlijk om deze boom weg te halen. Dus maakte WENZ het ontwerp voor de veranda om de boom heen. Dat is natuurlijk het voordeel wanneer je kiest voor een maatwerk ontworpen veranda. De boom krijgt dus een centrale plek in het ontwerp. Daarnaast is de deur van het huis belangrijk. De wens van de bewoners is om droog naar binnen te kunnen, of hier gewoon even de paraplu neerzetten.

Het laatste belangrijke onderdeel in het ontwerp is een lichtbak in het plafond. Helemaal op maat gemaakt voor dit ontwerp. Er zit namelijk een raam in de woning, waar de veranda voor moest komen. En natuurlijk wil je de lichtinval in de woning niet belemmeren met een veranda. Dus bedacht WENZ een horizontale lichtstraat, precies tussen een vlak van de dragende balken van de veranda.

 

Maatwerk veranda van douglas op kleur geschilderd

De veranda zelf is van douglas hout, dat op kleur geschilderd is. De complete veranda is zo een eenheid. De natuurlijke kleur zorgt ervoor dat het gebouw niet enorm opvalt, dat het als het ware opgaat in de omgeving.

In de wijdse omgeving waar de boerderij-achtige woning staat kan het flink waaien. Om te zorgen dat de bewoners ook bij minder weer nog heerlijk buiten en uit de wind kunnen zitten, ontwierp WENZ design nog een windscherm. Aan de buitenzijde van de veranda zit dus een draaibaar gedeelte. Als het waait, klap je de wand gemakkelijk dicht, zodat je heerlijk uit de wind zit.

Onder de veranda heeft WENZ ook nog een gedeelte berging gemaakt. Zodat je er meteen gemakkelijk dingen kan opbergen zoals tuingereedschap. En er is een wasbak. Om bijvoorbeeld de groenten uit de moestuin te wassen. Zo heeft de veranda, naast overdekt kunnen zitten, nog veel meer meerwaarde voor de bewoners. Het is op deze manier echt een leefruimte geworden.

 

Werken met WENZdesign

WENZ creëert inspirerende binnen- en buitenruimtes. Ze ontwerpt graag jullie serre, veranda of overdekt terras. Maar ze geeft ook graag advies over kleur, meubel of het interieur. Dat doet ze met oog voor detail en liefde voor kwaliteit.

Meer weten? Lees op deze pagina hoe WENZ werkt.