buitenlevenspecialist en ontwerp van interieur en meubels!

“De tuin is voor ons gevoel veel groter geworden!”

Een kleine tuin in Barneveld. Eigenlijk geen ruimte voor een veranda en toch moest die er komen. En dan ook nog proberen om de tuin groter te laten lijken. Dát was de opdracht die Zwenneken van WENZ design zichzelf gaf. En het lukte.

 

Overdekt terras met schommel

De wens van de klant was duidelijk. Er moest een overdekt zitje komen met een schommel voor de kinderen. WENZ moest slim met de ruimte omgaan om tot de perfecte oplossing te komen. “Ik ontwierp het overdekte terras over de volle breedte van de tuin, zodat er een hele duidelijke lijn ontstond. In de breedte heb ik er vervolgens voor gekozen om een deel open te houden en dit te ‘vullen’ met groen en natuurlijk de schommel voor de kinderen. Door ook de hoogte in te gaan in het ontwerp creëer je een ruimtelijk gevoel, waardoor je zelfs in een kleine ruimte nog ruimte kunt creëren. De opening in het dak zorgt bovendien voor een spannend, verrassend element. Iets wat je niet zomaar verwacht. Juist dat maakt het leuk en anders in zo’n kleine ruimte!”

De klant bleek ook verrast door het ontwerp. “De tuin is voor ons gevoel veel groter geworden. En de kinderen kunnen nu lekker schommelen terwijl wij er praktisch naast zitten. Dat maakt het heel gezellig!”

 

Spelen met kleuren

Het huis staat niet in een landelijke omgeving, maar een moderne woonwijk. Daarom koos WENZ ervoor om niet te gaan voor een ‘naturel’ houtkleur, maar juist voor kleur op de wanden. “Ik merkte ook dat de eigenaren hielden van kleur, dus dan moet je dit ook toepassen in je ontwerp. Door te spelen met natuurlijke houttinten is dit het eindresultaat geworden.”

 

Werken met WENZdesign

WENZ creëert inspirerende binnen- en buitenruimtes. Ze ontwerpt graag jullie serre, veranda of overdekt terras. Maar ze geeft ook graag advies over kleur, meubel of het interieur. Dat doet ze met oog voor detail en liefde voor kwaliteit.

Meer weten? Lees op deze pagina hoe WENZ werkt.