buitenlevenspecialist en ontwerp van interieur en meubels!

“Alles is tot in de puntjes perfect”

In het Limburgse Buchten staat een heerlijk buitenverblijf. Zo heerlijk, dat de familie niet meer op vakantie hoeft maar dit letterlijk in eigen tuin kan doen. WENZ design voldeed met dit buitenverblijf meer dan aan de wensen van de klant. Niet zomaar een tuinhuisje. Een plek om samen te zijn met familie en vrienden. Of waar de puberjongens van het gezin met hun vrienden kunnen chillen.

 

Gebouwd om een oude boom heen

In de tuin in Buchten stond een prachtige oude boom, precies op de plek waar het buitenverblijf zou moeten komen. WENZ design vond een manier om de boom te behouden, namelijk door erom heen te bouwen! WENZ: “Ik vond het eeuwig zonde om de boom om te kappen, dus ontwierp ik alles om de boom heen. Met de boom als centraal punt. Met in mijn achterhoofd natuurlijk de wensen van de klant. Namelijk om niet zomaar een tuinhuis te bouwen, maar echt iets bijzonders. En van alle gemakken voorzien. Met douche, toilet, keuken, berging en alle benodigde aansluitingen zoals electra, water en internet.”

WENZ design ontwierp een buitenverblijf met veranda en openhaard, badhuis en doucheruimte buiten voor de jacuzzi. Het buitenverblijf bouwde WENZ op uit verschillende houtsoorten. De buitenwanden zijn van onbehandeld douglashout, wat gecombineerd met oude balken en een oud plafond een prachtig eindresultaat op heeft geleverd. “Het plafond van de veranda komt uit een oude schuur, dat ik via een sloper heb gekocht. Ik zag het materiaal in de schuur zitten en wist meteen dat ik dit wilde gebruiken. De sloper heeft het vervolgens bewaard. De houten balken zijn ook gebruikt en uniek in zijn soort, vooral door de lengte. De 6 meter lange balken overspannen het gastenverblijf en brengen een heerlijke oude sfeer in het huisje!”

 

Compleet buitenverblijf met jacuzzi en badhuis

Het nieuwe buitenverblijf is meer dan alleen een tuinhuis. De nieuwe en oude materialen en natuurtinten combineren perfect met elkaar. Ook aan de inrichting heeft WENZ design veel aandacht besteed. Met zorg zocht zij alles uit, van lampjes tot hang- en sluitwerk en van de tegels op de vloer tot het schakelmateriaal.

WENZ: “Onder de veranda kan de familie heerlijk genieten van elkaar aan de lange tafel, met een knapperend haardvuur in de buitenhaard. Binnen in het buitenverblijf is een kleine keuken, berging met technische ruimte en een douche en toilet. Buiten bij de jacuzzi heb ik nog een buitendouche gemaakt, helemaal in de stijl van het buitenverblijf.”

De klant is nog steeds heel blij met het resultaat: “Onze jongens gaan niet naar de kroeg, maar chillen met hun vrienden gewoon in onze achtertuin. En wij genieten er zelf ook met volle teugen van, samen met onze vrienden en familie. Het heeft ons huis er absoluut een fijnere plek van gemaakt!”

 

Werken met WENZdesign

WENZ creëert inspirerende binnen- en buitenruimtes. Ze ontwerpt graag jullie serre, veranda of overdekt terras. Maar ze geeft ook graag advies over kleur, meubel of het interieur. Dat doet ze met oog voor detail en liefde voor kwaliteit.

Meer weten? Lees op deze pagina hoe WENZ werkt.