buitenlevenspecialist en ontwerp van interieur en meubels!

“We zitten eigenlijk altijd in de keuken”

 

Deze buitenmensen leiden een druk leven, zijn veel onderweg en vinden het dan heerlijk om thuis te komen in een oase van rust. Dat was ook de opdracht van WENZ design toen zij de vraag kreeg om deze uitbouw te ontwerpen. De omgeving waar het huis staat, aan de buitenkant van Dokkum, bood heel veel mogelijkheden. “Ik heb eerst het uitzicht rustig op me in laten werken, want ik wilde dit zoveel mogelijk gebruiken. Het is een unieke plek, want je kan mijlenver kijken vanaf het huis.”

Uitbouw woning van glas

Het was voor WENZ als snel duidelijk. Om altijd van het uitzicht te genieten, moest de uitbouw rondom helemaal van glas worden. Op deze manier heb je echt de connectie met buiten. En binnen hield WENZ het rustig. Alle elementen, zoals de keukenkastjes, de houten dakconstructie en de vloer, zijn gebaseerd op rust. Want je moet niet getrokken worden door de elementen binnen, je blik moet direct naar buiten gaan.

Ook het kleurgebruik paste WENZ aan op deze ontwerpeis die ze zichzelf stelde. De kleuren op de vloer, wanden en plafond zijn aardetinten. Kleuren uit een natuurpalet. En die dus ook een hele sterke connectie met buiten hebben. Ook hiermee verbond WENZ binnen met buiten.

“Waar de zon ook staat, wij gaan met de zon mee! Het is zo’n heerlijk gevoel om in de keuken te zitten. We kunnen hier echt wel uren doorbrengen. Gewoon genieten van het uitzicht, van de schapen op de dijk.”

Op deze locatie ontwierp en realiseerde WENZ ook het complete gastenverblijf, een nieuw dak met oude materialen en een gesloten veranda.

 

Werken met WENZdesign

WENZ creëert inspirerende binnen- en buitenruimtes. Ze ontwerpt graag jullie serre, veranda of overdekt terras. Maar ze geeft ook graag advies over kleur, meubel of het interieur. Dat doet ze met oog voor detail en liefde voor kwaliteit.

Meer weten? Lees op deze pagina hoe WENZ werkt.